Identitat

IDENTITAT

Què som i qui som… La nostra raó de ser.

Tots sabeparada_identitatm el que han estat els mercats històricament o, si més no, en tenim una idea. Els mercats actuals tenen la mateixa identitat que els d’anys enrere…? Tenen la mateixa funció, sí, però una identitat totalment diferent.

El comerç evoluciona i així mateix ho fan els mercats, però amb aquest canvi els mercats, o més ben dit, els seus venedors, han fet un pas més.

Els mercats ja no són els distribuïdors de producte fresc per excel·lència, sinó el referent del producte fresc i per damunt de tot, els més professionals i experimentats. La gran expansió de superfícies comercials, així com de botiguers especialitzats, han fet que la distribució del producte fresc s’hagi apropat encara més a les nostres llars, però no sempre amb una professionalitat adequada.

Actualment els mercats perseveren en formar persones enteses i experimentades en l’alimentació fresca, on es manipula el producte com en cap altre format comercial. Un espai on ningú coneix tan bé les procedències o orígens dels productes, on l’experiència del venedor el fa saber què comprar i adequar-ho al preu més baix possible amb la qualitat més alta.

L’entitat actual dels mercats és, sens dubte, el producte i com aquest viatja dels seus orígens fins als taulells de cadascuna de les parades. Gèneres de qualitat superior, perquè aquests productes són els més difícils d’aconseguir amb la millor relació qualitat-preu.

Els mercats no volen productes barats a canvi d’abaixar el preu de producció (com amb l’agricultura industrial o la ramaderia de gran producció); volen una producció amb les especificacions més altes de qualitat. Tot té un preu, però aquest, gràcies a la nostra experiència, sempre intentem ajustar-lo al màxim…

Ningú podrà superar aquesta relació qualitat-preu de la qual als mercats ens sentim tan orgullosos.

I ja podem dir, sense por a equivocar-nos, que som l’últim reducte de persones especialitzades en el producte fresc… Què passaria si no hi fóssim…? No volem imaginar un món on imperi la prioritat del benefici davant la qualitat i la salut de la gent. No és aquesta la nostra identitat.

Lluitem i lluitarem per esdevenir un món millor, on la salut alimentària i el tracte humà estiguin al capdavant de les nostres prioritats i on ser els millors artesans del producte fresc sigui la nostra fita, ara i sempre…

Gràcies a vosaltres podrem continuar essent el que som i volem seguint sent… Per aconseguir un món millor i més divers.

Mercat de Fort Pienc

EL MERCAT

HISTÒRIA

ESCOLES